Descrição dos processos de elaboração.
Descrição dos processos de elaboração.
Author(s): PEREIRA, G. E.; GUERRA, C. C.; BIASOTO, A. C. T.; SILVA, G. A. da
Summary: O técnico ou enólogo deve acompanhar a maturação da uva no campo, para a tomada de decisão sobre o ponto ideal de colheita. Esta data irá depender do tipo de vinho a ser elaborado pela empresa, seja ele espumante, vinho branco, vinho rosado, vinho tinto ou vinho licoroso.
Publication year: 2011
Types of publication: Book sections
Unit: Embrapa Grape & Wine
Keywords: Clarificação, Desengace, Engarrafamento, Enologia, Espumante, Fermentação, Filtração, Pasteurização, Processamento, Produção, Suco, Uva, Vinho, Vinho branco, Vinho tinto
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.