Cristiane Vieira Helm - Team
Office of the Deputy Head of: Research and Development
Sector: Grupo de Pesquisa B
Date of Hire: 01/11/2007
Registration: 328291
Mini-curriculum
graduate at Química Industrial from Pontifícia Universidade Católica do Paraná (1988), master's at Science of the Food from Universidade Federal de Santa Catarina (1997) and ph.d. at Ciência de Alimentos from Universidade Federal de Santa Catarina (2004). Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on Evaluation and Quality control of Foods, acting on the following subjects: composição química, cogumelo comestível, cevada nua, hordeum vulgare l and fermentação submersa.
Education
1985 - 1988
Graduação em Química Industrial
Pontifícia Universidade Católica do Paraná
Obtained year: 1988
1994 - 1997
Mestrado em Ciências dos Alimentos
Universidade Federal de Santa Catarina
Title: Produção de biomassa do cogumelo comestível Auricularia-auricula judae em soro de leite
Obtained year: 1997
Advisor: Eliane Moretto
2000 - 2004
Doutorado em Ciência dos Alimentos
Universidade Federal de Santa Catarina
Title: Caracterização físico-química de cultivares brasileiros de cevada nua (Hordeum vulgare L.) com ênfase na fração proteica
Obtained year: 2004
Advisor: Alicia de Francisco
Areas of expertise
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Quality Assessment and Control
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Nutritional Value of Foods
- Grande área: Biological Sciences / Área: Physiology / Subárea: Plant Physiology
- Grande área: Health Sciences / Área: Nutrition
- Grande área: Health Sciences / Área: Nutrition / Subárea: Desenvolvimento de Novos Produtos Alimentícios
- Grande área: Health Sciences / Área: Nutrition / Subárea: Nutritional Biochemistry