Cristiane Vieira Helm

Researcher Embrapa Forestry

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Sector: Grupo de Pesquisa B

Date of Hire: 01/11/2007

Registration: 328291

Mini-curriculum


graduate at Química Industrial from Pontifícia Universidade Católica do Paraná (1988), master's at Science of the Food from Universidade Federal de Santa Catarina (1997) and ph.d. at Ciência de Alimentos from Universidade Federal de Santa Catarina (2004). Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on Evaluation and Quality control of Foods, acting on the following subjects: composição química, cogumelo comestível, cevada nua, hordeum vulgare l and fermentação submersa.

Education


1985 - 1988

Graduação em Química Industrial

Pontifícia Universidade Católica do Paraná

Obtained year: 1988


1994 - 1997

Mestrado em Ciências dos Alimentos

Universidade Federal de Santa Catarina

Title: Produção de biomassa do cogumelo comestível Auricularia-auricula judae em soro de leite

Obtained year: 1997

Advisor: Eliane Moretto


2000 - 2004

Doutorado em Ciência dos Alimentos

Universidade Federal de Santa Catarina

Title: Caracterização físico-química de cultivares brasileiros de cevada nua (Hordeum vulgare L.) com ênfase na fração proteica

Obtained year: 2004

Advisor: Alicia de Francisco


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Quality Assessment and Control
  2. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Nutritional Value of Foods
  3. Grande área: Biological Sciences / Área: Physiology / Subárea: Plant Physiology
  4. Grande área: Health Sciences / Área: Nutrition
  5. Grande área: Health Sciences / Área: Nutrition / Subárea: Desenvolvimento de Novos Produtos Alimentícios
  6. Grande área: Health Sciences / Área: Nutrition / Subárea: Nutritional Biochemistry
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.