Diego Savio Vasconcelos de Oliveira - Team
Office of the Deputy Head of: Administration
Sector: Personnel Management
Role: Supervisor III
Date of Hire: 03/03/2009
Registration: 336476
Mini-curriculum
Graduated in Food Technology by IFPI (2007) and in Biological Sciences by UFPI (2009), Specialist in Food Quality Control by IFPI (2014), Master in Food and Nutrition by UFPI (2016). Collaborated in the Research Laboratory in Microbiology at the Center of Health Sciences of the UFPI. He has experience in the postharvest of fruits and in Microbiology with emphasis on bacteriology and molecular biology of microorganisms, working mainly on the following topics: Staphylococcus sp and Coliforms. He currently supervises the laboratories of Embrapa Mid-North in Teresina.
Education
2005 - 2007
Centro Estadual de Educação Profissional em Saúde Mons. José L.B. Cortez
Obtained year: 2007
2004 - 2009
Graduação em Ciências Biológicas
Universidade Federal do Piauí
Obtained year: 2009
2004 - 2007
Graduação em Tecnologia em Alimentos
Instituto Federal do Piauí
Title: Avaliação da Qualidade Físico-química e Microbiológica de caldos de cana comercializados na cidade de Teresina, Piauí
Obtained year: 2007
Advisor: Robson Alves da Silva
2013 - 2014
Especialização em Especialização em Controle de Qualidade de Alimentos
Instituto Federal de Educação,Ciência e Tecnologia do Piauí
Title: Caracterização Fenotípica quanto à produção de biofilme e susceptibilidade a antimicrobianos por estirpes de Escherichia coli isoladas de leite e queijo.
Obtained year: 2014
Advisor: Lidiana de Siqueira Nunes
2014 - 2016
Mestrado em Alimentos e Nutrição
Universidade Federal do Piauí
Title: Adaptabilidade e estabilidade de ferro e zinco, caracterização química, tempo de cocção e produtividade de linhagens de feijão-caupi.
Obtained year: 2016
Advisor: Maurisrael de Moura Rocha
Areas of expertise
- Grande área: Biological Sciences / Área: Microbiology / Subárea: Microbiologia Médica
- Grande área: Biological Sciences / Área: Microbiology / Subárea: Microbiologia de Alimentos
- Grande área: Biological Sciences / Área: Genetics / Subárea: Molecular and Microorganism Genetics